Otvoreno prvenstvo Zaječara za tenisere do 8 godina

U Osnovnoj školi „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru, Teniski klub „AS Timok“ je minulog vikenda organizovao turnir Otvorenog prvenstva Zaječara AS TIMOK za takmičare do 8 godina, crveni nivo. Turnir je okupio tenisere iz Zaječara, Bora, Beograda i Niša.

„Turnir je iz kalendara TSIS i igra se po pravilima mini tenisa, tenis 10s.Višđeni su odlični mečevi, jako dobra tehnika izbođenja osnovnih udaraca, za taj nivo takmičenja“; istakao je trener AS Timok-a Dario Petković.

Marko Đokić iz Crvene Zvezde, osvojio je 5 pobeda, Nikola Mitić iz niškog „TAŽ“-a 4 pobede, ali, prema Dariovim rečima, odlične mečeve i mnogo pobeda ostvarila je i najbrojnija i najmlađa domaća ekipa AS Timoka.

Ekipa u sastavu Anđela Jovanović (AST), Dunja Arizanović (AST), Teodora Nikodijević (AST), Marko Đokić (CZV), Stefan Krstić (Bor) osvojila je zlatne medalje.

Srebrne medalje osvojila je ekipa: Nika Jevtić (AST), Nikola Mitić (TAŽ), Luka Savić (AST), Petra Tričković (AST), Pavle Tomić (AST).

„Rezultat je bio 15/10.Velike pohvala od strane gostiju za organizaciju, dobio je teniski klub AS Timok, koji je na osnovu interesovanja ali i potrebe kluba, od ove godine iz svojih redova, osposobio nove sudije i trenere. Anja Petković, polozila je za D licencu TSS, i radiće se najmlađim prolaznicima u klubu dok je Miloš Perić, savladao kurs za sudije, i već na svom prvom zvaničnom turniru u svom domaćem klubu pokazao da su Zaječar, ali i ceo region dobili jednog ambicioznog, nepristrasnog teniskog sudiju“, kaže Petković.