Paketići Crvenog krsta: Radost za mališane

Crveni krst u Zaječaru započeo je tradicionalnu akciju „Jedan paketić, puno ljubavi“ u okviru koje će biti podeljeno 316  novogodišnjih paketića deci korisnika Narodne kuhinje i deci sa invaliditetom.

U okviru ove akcije paketiće će dobiti učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje ,,Jelena Majstorović’’, kao i korisnici ustanove ,,Oblutak’’.

Kako kažu u Crvenom krstu, podela paketića trajaće tokom cele ove nedelje, a paketići će stići i do korisnika u zaječarskim selima.

Kompanija ,,Tekijanka’’ iz Kladova obezbedia je 50 paketa za decu sa cerebralnom dečijom paralizom, za decu iz udruženja L-Daun i decu preko interresorne komisije, a to su uglavnom deca sa autizmom.

U okviru akcije realizovano je više aktivnosti u školama i vrtićima kako bi seprikupili slatkiši, igračke, školski pribor i novac za kupovinu novogodišnjih paketića. Osim toga, prikupljeno je 237 hiljada dinara za kupovinu dodatnih slatkiša i slaniša – na humanitarnoj aukciji 200 hiljada i u okviru akcije ,,Trke za srećno detinjstvo’’ 37 hiljada dinara.

U akciju su se uključile Gradska uprava, Timočka Eparhija, mnoge institucije i privatne kompanije.

foto: Crveni krst