Plasman na Okružno takmičenje iz fizike ostvarilo 15 zaječarskih osnovaca

Na okružno takmičenje iz fizike plasiralo se 15 zaječarskih osnovaca koji su na opštinskom takmičenju zauzeli neko od prva tri mesta.

U viši rang takmičenja ide 8 učenika šestog razreda, 4 sedmog razreda i 3 osmaka.

U kategoriji VI razreda najbolji je bio Marko Milović iz OŠ “Ljuba Nešić” koji je osvojio maksimalnih 100 poena. Petar Kulić i Sofija Jovanović iz OŠ “Desanka Maksimović”, kao i Nemanja Simović iz OŠ “Ljuba Nešić” osvojili su drugu nagradu, dok su treći bili: Isidora Stojanović i Kristina Ranđelović iz OŠ “Hajduk Veljko”, Hristina Jovanović iz OŠ “Desanka Maksimović” i Nikša Zarić iz OŠ “Ljuba Nešić”.

Prvo mesto u kategoriji VII razreda pripalo je Mateji Džunić iz OŠ “Hajduk Veljko, Uroš Prvanović iz OŠ “Ljuba Nešić” bio je drugi, dok je treća nagrada pripala Mihajlu Rančiću iz OŠ “Hajduk Veljko” i Maši Matijević iz OŠ “Desanka Maksimović”.

Pobednik opštinskog takmičenja iz fizike među osmacima je Pavle Kulić iz OŠ “Desanka Maksimović”, Petar Savićević iz OŠ “Ljubica Radosavljević Nada” osvojio je drugo mesto, a treći je bio Pavle Marinković, đak “OŠ “Desanka Maksimović”.

Okružno takmičenje iz fizike za učenike osnovne škole biće održano 14. marta.