Notice: Undefined index: avada-menu in /www/webvol10/hv/ckpibacrs5575nt/zajecarskahronika.rs/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/feature/JQueryBody.php on line 249

Notice: Undefined index: avada-header in /www/webvol10/hv/ckpibacrs5575nt/zajecarskahronika.rs/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/feature/JQueryBody.php on line 249

U Mokranjčevoj rodnoj kući u 18 sati svečano će biti otvoren 55. Festival “Mokranjčevi dani”. Programom je planirano da se na početku obrati predsednik opštine Vladimir Veličković, posle čega sledi beseda primadone Radmile Smiljanić.

U nastavku večeri zajednički nastup Hora Sveti Stefan Dečanski iz Novog Sada i horova iz Negotina, pod dirigentskom palicom Tamare Adamov Petijević. Glavni deo manifestacije počinje u 20 časova u Domu kulture sa natpevavanjem horova iz Leskovca, Beograda, Kragujevca i Vrbasa.

Od 19 sati u Domu kulture biće otvorena izložba fotografija “Selo u Negotinskoj Krajini”, autora Dragoslava Ilića.

Narednih dana, do kraja festivala bogat kulturno-umetnički program, od čega izdvajamo koncert violiniste Stefana Milenkovića i Hilde Švan na klaviru, u ponedeljak od 20 časova a ceo program 55. “Mokranjčevih dana” možete pogledati ovde.

Dom kulture “Stevan Mokranjac”, kao organizator manifestacije, poštovaće mišljenje Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar i Zaključak Štaba za vanredne situacije opštine Negotin, tako da će na svim mestima biti postavljene dezobarijere i preporučeni dezinficijensi za posetioce. Nošenje epidemioloških maski biće jedan od uslova koji će publika morati da ispoštuje u cilju nesmetanog praćenja programa.