Podrška Ministarstva kulture Centru za kulturu Kladovo

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković obišla je Centar za kulturu Кladovo i sa rukovodstvom razgovarala o radu te ustanove i planovima u narednom periodu.

Ministarka je nakon obilaska istakla da objekat u kome se nalazi Centar za kulturu izgleda odlično, ali naravno da je potrebno da Ministarstvo kulture zajedno sa lokalnom samoupravom uloži mnogo više kako bi se vratio stari sjaj, a ustanova prilagodila 21. veku.

„Ministarstvo kulture pomaže svake godine opštinu Кladovo,koja ima dobre projekte i znam da su i ove godine konkurisali za sredstva u okviru programa Gradovi u fokusu 2023. Uskoro će taj konkurs biti završen i mislim da ima mesta i optimizma da i ove godine pomognemo jedan od infrastrukturnih projekata, odnosno ulaganja upravo u ovu ustanovu.”

Centar za kulturu Кladovo je ustanova višenamenskog tipa predviđena za potrebe rada biblioteke, pokretne biblioteke- bibliobusa, galerije, bioskopske i ujedno pozorišno- koncertne dvorane.

Ministarstvo kulture je u okviru konkursa „Gradovi u fokusu“ 2020. godine ovoj ustanovi opredelilo četiri miliona dinara za energetsku sanaciju i izvođenje elektroenergetskih radova.

Ministarka Gojković je obišla i Arheološki muzej “Đerdap”, ogranak Narodnog muzeja u Beogradu koji predstavlja jednu od najbogatijih arheoloških zbirki koje Srbija poseduje.

foto: Ministarstvo kulture