Poharan hram u Boru

Nepoznate osobe obile su spoljnu kapiju dvorišta Hrama Svetog Đorđa u Boru, a potom i vrata hrama, odakle je sa mesta gde vernici ostavljaju dobrovoljne priloge, ukradena veća količina novca.

Nakon pregleda hrama, ustanovljeno je da vandali nisu ukrali crkvene relikvije, ali su izvršili premetačinu svetih mesta.

Starešina hrama, protojerej Radoje Mijović rekao da taj incident, koji se dogodio u subotu u noć, jeste velika sramota za počinioce.

Nakon pregleda hrama, ustanovljeno je da vandali nisu ukrali crkvene relikvije, ali su izvršili premetačinu svetih mesta.Starešina hrama, protojerej Radoje Mijović rekao da taj incident, koji se dogodio u subotu u noć, jeste velika sramota za počinioce.

U noći između 5. i 6. novembra 2022. nepoznata lica su razvalila katanac na kapiji porte i glavna vrata hrama Sv. Georgija u Boru. Tom prilikom su obili ikone u hramu i otuđili novac koji se u njima nalazio. Takođe, u Svetom oltaru izvršili su premetačinu.

Naša zajednica ne pamti ovakav vandalizam tim pre što nikada nismo odbili nekoga ko nam se obratio za pomoć, već smo svima pomagali koliko god smo mogli, finansijski i materijalno, bez obzira da li su potrebiti pravoslavni ili neke druge vere.

Moleći se Gospodu, Darodavcu svih dobara, da zabludelu braću vrati na pravi put, blagodarimo svima za bratsku brigu, navodi starešina hrama Sv. Georgija u Boru, protojerej Radoje Mijović.

Lokalni mediji navode da se pretpostavlja da je odneta veća suma novca, s obzirom da su u subotu bile Zadušnice i da je zabeležena veća poseta vernika.

Policija i forezničari su izvršili uviđaj i za počiniocima se traga.