Pokazna vežba spasavanja povređenih iz zapaljenog automobila

U okviru manifestacije “Mesec zaštite od požara – Septembar 2020”, u centru Zaječara danas je izvedena javna pokazna vežba spasavanja povređenih i gašenja požara iz putničkog motornog vozila koje je izazvalo saobraćajnu nesreću.

Od početka ove godine pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona za Okrug Zaječar intervenisali su 37 puta u saobraćajnim nezgodama, od toga 32 puta na putničkim vozilima, a 5 puta na poljoprivrednim mašinama.

“Pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona Zaječar već tradicionalno pokazuju neku javno-pokaznu vežbu. Danas smo izabrali vežbu u vezi saobraćajne nesreće, pošto smo svedoci da se sve češće događaju ovakve vrste intervencija”, rekao je Igor Dimitrijević, komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona.

On je istakao i to da je cilj ove vežbe da se probudi svest građana, tj svih učesnika u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i zakone.

“Prilikom intervencija ove godine, tri lica su preminula od posledica udesa, dok je 14 lica bilo povređeno. U odnosu na ranije godine, ove 2020. godine imali smo manje intervencija za 20 do 30 odsto”, zaključio je Dimitrijević.

foto: Za media