POMAK transformer: Počela obuka 23 preduzetnika

U Zaječaru je održan prvi skup preduzetnika iz Zaječara, Bora, Knjaževca, Sokobanje i Kladova koji su odabrani da učestuju u projektu POMAK Transformer.

O konceptu projekta, obuci, terminima, procesu selekcije i mentorskom programu govorila je Ivana Damnjanović, menadžerka projekta.

Nakon toga je održana prva obuka koju je vodila Sonja Dakic, preduzetnica i biznis mentorka, koja je učesnicima predstavila canvas biznis modelovanje. Ova obuka je pomogla učesnicima da naprave jasnu sliku svog poslovanja koja će im pomoći u daljem planiranju i razvoju.

Ovo je prva u nizu od osam obuka koja će se svakog vikenda održavati u Prostoru za Pomak.
Inače, za učešće u programu POMAK transformer stiglo je 30 prijava, a komisija je odabrala 23 učesnika. Tokom februara i marta, ova preduzeća iz oba timočka okruga proći će obukekoje će im pomoći u daljem poslovanju i razvijanju njihovih proizvoda i usluga.

Nakon dvomesečnih obuka, a na osnovu anagožvanja, biće odabrano 10 preduzeća koja će nastaviti svoju transformaciju zajedno sa mentorima, te samim tim biti i deo mentorskog programa POMAK transformer priče.

Projekat POMAK transformer realizuje Timočki Omladinski Centar u partnerstvu sa Dizajn inkubatorom Nova Iskra, a finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO – Evropski Progres.

foto: Prostor za POMAK