Pomoć iz Amerike: Prikupljanje novca za školu u Rgotini

Ivana Manojlović iz Rgotine, koja decenijama živi na Floridi, pokrenula je na američkoj platformi GoFundMe akciju prikupljanja novca za pomoć Osnovnoj školi “Jeremija Ilić Jegor”, čiji je đak i ona bila.

Akcija je počela pre nekoliko dana i svi oni koji žele mogu da se priključe i doniraju koliko mogu. U opisu akcije, Ivana navodi:

Školi sa dugom tradicijom u selu Rgotina u Srbiji potrebna je naša pomoć. Poslednji put je renovirana davne 1970. i neke. I danas, iako u seoskoj sredini, školu pohađa više od 100 učenika. Budimo humani i pomognimo i narednim generacijama da steknu znanje i divne uspomene u ovom zdanju. Prikupljena sredstva biće iskorišćena za krečenje, popravku oronulog stepeništa, kupovinu TV-a za učionice i drugih sredstava.

O svojoj nameri da prikupi novac za školu u selu za koje je vežu uspomene iz detinjstva, Ivana je obavestila direktorku ove obrazovne ustanove Goricu Grozdanović.

Svi u školi su oduševljeni ovom idejom i Ivanininim humanim gestom. Svaki dinar je važan i mnogo znači jer nema ničeg važnijeg nego ulagati u obrazovanje. Mnogo je toga što bi u školi trebalo uraditi, popraviti ili kupiti kako bi naši đaci sticali znanje u boljim uslovima i lepšem i bezbednijem ambijentu. Akcija će trajati do leta, u zavisnosti koliko para bude prikupljeno zavisiće u koje ćemo ga namene potrošiti, ali je prioritet uređenje stepeništa,

kaže direktorka za Zaječarsku hroniku.

Kako je planirano, Ivana će prikupljeni novac donirati školu kada na leto bude došla da poseti zavičaj i familiju.

naslovna foto: mapio.net