Poslednje skupštinsko zasedanje u 2017.

Na poslednjem skupštinskom zasedanju u 2017.godini odbornici su izmenili odluku o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća „Održavanje“ i usvojili Odluku o osnivanju Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“.

Jednoglasno je prihvaćen Predlog Odluke o obrazovanju Komisije za ravnopravnost polova kao i Predlog programa za sprovođenje mera za podsticanje rađanje dece na teritoriji grada Zaječara. Ovim programom predviđeno je, između ostalog, raspisivanje Konkursa za dodelu finansijskih sredstava za lečenje steriliteta i vantelesnu oplodnju, po donošenju Odluke Skupštine grada Zaječara.

Odbornici su dali saglasnost na Statut Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar, kao i na izbor Aleksandra Petrovića za člana Gradskog veća za praćenje i realizaciju projekata finansiranih iz donacija Evropske unije.

Predlog Koalicije “Pobeda za naš grad“ o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima sa teritorije grada Zaječara za nabavku mašina i opreme nije prohvaćen.