Povratak napisanih: Na Sajmu knjiga više od 163.000 posetilaca

U Beogradu je zatvoren 65. Međunarodni sajam knjiga, koji je tokom sedam danas posetilo 163.616 ljubitelja pisane reči.

Na sajmu je nastupilo 416 direktnih izlagača (izlagači i suizlagači, od čega 325 domaćih direktnih izlagača i 91 inostranih direktnih izlagača).

Ukupan broj učesnika koji obuhvata osim direktnih i indirektnih izlagača i zastupljene firme je 854.

Sajam je održan na više o 30.000 m2 bruto izložbenog prostora.

Održano je 525 programa u organizaciji Beogradskog sajma knjiga i izdavača.

Predstavljene su četiri izložbe.

Na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga osim izdavača iz Srbije učestvovali su izdavači i iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Rusije, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Кine, Irana, Belorusije, Švajcarske, Maroka, Indije, Nemačke, Poljske, Egipta i Mađarske.

U ulozi počasnog gosta na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavila se Rumunija.

Na sajmu su proglašeni izdavači godine, izdavački poduhvat godine, dečja knjiga godine, najbolji izdavači iz dijaspore, posebna priznanja za doprinos u oblasti nauke, specijalna priznanja za izdavača, knjigu ili strip, najlepša knjiga, najlepša dečja knjiga i specijalno priznanje za mladog dizajnera knjige.

65. Međunarodni beogradski sajam knjiga je pratilo preko 1.200 novinara, snimatelja i fotoreportera elektronskih, štampanih i onlajn medija, akreditovanih za praćenje manifestacije.

Zabeleženo je prisustvo medijskih kuća i izveštača iz Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Mađarske, Bugarska, Japana, Rusije, Кine, Nemačke, Francuske i Austrije.

preuzeto: sajamknjiga.rs