Požar u borskom rudniku JAMA, spaseno 20 rudara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, brzom i efikasnom akcijom, spasili su 20 rudara iz požara koji je danas oko 11 časova izbio u rudniku Jama u Boru.

Vatrogasne ekipe su odmah po prijavi da je izbio požar na tornju izašle na lice mesta i brzom intervencijom evakuisale rudare koji su bili zarobljeni ispod površine zemlje.

„Obišao sam naše rudare koji su zbrinuti u Opštoj bolnici u Boru, nakon požara koji se desio u borskoj Jami. Zahvaljujući brzoj i koordinisanoj intervenciji i profesionalizmu vatrogasaca i medicinskog osoblja, rudari su evakuisani iz Jame i nema povređenih. Кao komandant Štaba za vanredne situacije, ponosan sam na naše timove koji su odmah izašli na teren, uspeli da spreče povrede i zbrinu rudare koji su bili izloženi dimu“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na odeljenje Opšte bolnice u Boru rudari su zbrinuti zbog udisanja dima, svi su stabilno i nisu životno ugroženi.

Кompanija Zijin saopštila je, da je današnji požar izbio na izvoznom oknu rudnika „Jama“. Pretpostavlja se da je do njega došlo usled paljenja trake za oblaganje drobilice.

Požar je lokalizovan oko 13 sati a detaljnom istragom utvrdiće se detalji ovog događaja.

foto: MUP/Grad Bor