Poziv za mlade umetnike

Timočki Omladinski Centar poziva zainteresovane da se prijave na konkurs za izbor umetnika koji će raditi na oslikavanju platana u okviru projekta Nevidljivi grad. Tehnika crtanja ostavlja se umetncima, a od materijala za izradu biće dostupni sprejevi i akrilne boje.

Crteži će biti izrađivani na profesionalnim platnima i to veličine 170X120cm koje obezbeđuju organizatori. Oni dodaju da se mogu prijaviti mladi iz cele Srbije, ali će prednosti imati iz zaječarskog i borskog okruga, koji imaju iskustva u crtanju sprejevima ili akrilnim bojama.

Skicu-predlog crteža treba poslati na mail konkurs@toc.rs, do nedelje, 30. maja (23:59h) kao i podatke za kontakt tj. ime i prezime, broj telefona, mail adresa, godište, mesto i tehnika kojom bi crtali (sprejevi ili akrilne boje). U okviru svojih crteža, mladi crtači bi trebalo da predstave Zaječar kroz temu Povratak kući.

Deset najinteresantnijih predloga-skica biće odabrano za izradu, a njihovi autori će imati priliku da ih izrađuju na platnima u centru Zaječara tokom jednog od predstojećih vikenda, a ne kasnije od 10. juna. O tačnom datumu biće obavešteni izabrani autori.