Pozorišni festival za decu “ZajeČar” počinje 1. decembra

Od 1. do 5. decembra u zaječarskom pozorištu biće održan 11. Pozorišni festival za decu „ZajeČAR“.

Otvaranje Festivala predviđeno je za sredu 1. decembra, kada će biti izvedena predstava niškog pozorišta lutaka „Palčica“. U četvrtak 2. decembra najmlađi će moći da uživaju u predstavi „Aska i vuk“ u izvođenju glumaca pozorišta „Pan teatar“ iz Beograda. U petak 3. novembra biće izvedena predstava „Strahinja“ glumaca Prvog prigradskog pozorišta Puls tetar iz Lazarevca, dok će u subotu 4. novembra, mališani moći da uživaju u predstavi „Pinokio“ u izvođenju glumaca leskovačkog pozorišta. U nedelju 5. novembra biće izvedena predstava „Lepotica i zver“ zaječarskog pozorišta.

Sve predstave biće izvedene od 18.00 sati.

Cena kompleta karata za pet predstava iznosi 1000 dinara, s tim što je komplet za jednog roditelja ili pratioca besplatan.

Cena pojedinačne karte je 250 dinara, a karta za roditelja ili pratioca je besplatna.

Zaključkom Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, ulaz na festival biće omogućen samo onima koji su primili najmanje dve doze bilo koje vakcine (a od prijema druge doze je prošlo minimum 21 dan), imaju potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR ( Ag) test koji nije stariji od 48 sati od dana posete festivalu. Lica mlađa od 15 godina nisu dužna da imaju navedene potvrde i sertifikate, ali su u obavezi nošenja zaštitnih maski kao i svi drugi posetioci.

U toku trajanja festivala u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ dozvoljeno je 50% popunjenosti kapaciteta i obavezno je nošenje zaštitne maske sve vreme boravka u sali i holu pozorišta.