Pozorišni festival za decu “ZajeČAR” počinje 9. maja

U Zaječaru će od ponedeljka 9. maja do petka 13. maja biti održan 12. Pozorišni festival za decu “ZajeČAR”.

foto: “Čardak ni na nebu ni na zemlji” – Pozorište Boško Buha

Festival će otvoriti beogradsko pozorište “Boško Buha” sa predstavom “Čardak ni na nebu ni na zemlji” a uvodnu reč održaće Igor Bojović, direktor ovog teatra, najavio je na konferenciji za novinare Miloš Đuričić, direktor festivala.

foto: “Zvonar Bogorodičine crkve” – Narodno pozorište Priština

U festivalskom program su još tri takmičarske predstave: “Zvonar Bogorodičine crkve” Narodnog pozorišta iz Prištine, “Dvanaesto more” Pozorišta lutaka iz Niša i “Kapetan Džon Piplfoks” Kruševačkog pozorišta,

foto: “Dvanaesto more” – Pozorište lutaka Niš

“ZajeČAR” se završava u petak, 13, maja predstavom “Alisa na putu za Oz” koju će u čast nagrađenih premijerno izvesti ansambl zaječarskog pozorišta.

foto: “Kapetan Džon Piplfoks” – Kruševačko pozorište

U okviru pratećeg programa, najmlađa pozorišna publika moći će u sredu da uživa u komadu “Miš Maus Kuća haus iliti Mačak u čizmama” u izvođenju glumaca Centra za kulturu u Požarevcu. Predstava će biti izvedena u sredu od 14 sati u Domu kulture u Kotlujevcu.

foto: “Miš Maus Kuća Haos iliti Mačak u čizmama” – Centar za kulturu Požarevac

Komplet karata za pet predstava je 1500 dinara , s tim što je komplet za jednog roditelja ili pratioca besplatan. Cena pojedinačne karte je 300 dinara, dok ulaznica za predstavu u pratećem programu festivala košta 100 dinara.

Organizator je Narodno pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović”, a pokrovitelji Grad Zaječar i Ministarstvo kulture.