Praznični servis

U toku praznika, 1, 2. i 7. januara, Opšta medicina u Domu zdravlja, Ambulanta 1 i Ambulanta u Kotlujevcu, radiće od 9 do 17 sati, obaveštavaju iz zaječarskog Zdravstvenog centra.
Služba za zdravstvenu zaštitu dece, vikendom i praznikom radiće od 9 do 17 sati u prostorijama zdravstvene zaštite predškolske dece, u prizemlju Doma zdravlja.
Stomatološka ambulanta u okviru Doma zdravlja dežuraće 1. i 2. januara od 9 do 13 sati.

Javno komunalno preduzeće „Zaječar-parking“ za vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika 1, 2. i 7. januara neće raditi i tada se neće naplaćivati parkiranje u gradu.
Iz ovog preduzeća apeluju na građane da tokom trajanja praznika propisno parkiraju svoje automobile na mestima obeleženim za tu namenu.
Za parkiranje automobila tokom praznika biće u funkciji i javna parking-garaža kod zaječarske pijace.

Blagajna zaječarskog „Vodovoda“, zbog novogodišnjih i božićnih praznika radiće po izmenjenom radnom vremenu.
Blagajna neće raditi: prvog, drugog i sedmog januara, a kvarovi se mogu prijaviti na brojeve telefona: 019/422-041, 019/423-041 i 0800019001, obaveštavaju iz tog preduzeća.

Prognostičari ne prognoziraju sneg u novogodišnja noć, ali zato poručuju da je za doček na otvorenom potrebna topla garderoba, jer će temperatura biti u minusu.

Na sajtu AccuWeather navedeno je da će u Zaječaru na prelasku iz stare u novu godinu biti -3 stepena, dok će dnevna temperatura 1. januara dostići tek treći podeljak Celzijusove skale.

Do 7. januara prognoza je – jutra hladna sa slabim i umerenim mrazem, u nižim predelima s maglom mestimično. U većini dana suvo vreme, a krajem sedmice moguće je prolazno naoblačenje, mestimčno sa snegom. Dnevna temperatura oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine.