Praznik atletike u Zaječaru

Olivera Jevtić je još jedanput pokazala zašto je neprevaziđena atletičarka, trijumfom u Zaječaru, koji je prvog dana vikenda bio domaćin Prvenstva Srbije u krosu i Kupa gradova.

Olivera je nadmoćno pobedila u konkurenciji seniorki, na osam kilometara, sa vremenom 29,13, ispred Aleksandre Kostadinović iz Sremske Mitrovice (30,26) i Slađane Stamenković, iz Crvene Zvezde (30,48).

Srećna sam zbog pobede, ne znam koja je po redu, mislim da sam trčala svoju trku. Trčala sam sa grupom dečaka prvi krug, videla sam da je to prejako za mene, pa sam nastavila u svom ritmu. Ove godine imala sam dosta povreda, pa pre dve nedelje dešavanja u Bugarskoj, ali izašla sam iz svega jača, zadovoljna sam kako sam trčala i pobedila u Zaječaru,

rekla je posle trke Olivera Jevtić.

U kategoriji seniora, na deset kilometara vremenom 30,47 prvi na cilj stigao je Ognjen Stojanović, član Beogradskog trkačkog kluba, srebrno odličje pripalo je Milanu Mitroviću član užičke Mladosti sa vremenom 30,56, dok je bronzana medalja pripala Đuri Berbelju iz Apatina sa vremenom 31,38.
Kod mlađih seniora lako je trijumfovao Elzan Bibić (Novi Pazar).

Iva Maletić, domaća takmičarka iz Atletskog kluba “Mladost” i učenica zaječarske Gimnazije još jednom je pokazala zašto je jedna od najtelentovanijih srpskih atletičarki. Ona je dominantno osvojila zlatnu medalju u trci na 4000 metara u konkurenciji mlađih juniorki, a imala je na kraju bolji rezultat i od starijih juniorki.

Vredno treniram i spremam se za takmičenja, atletika je moja ljubav i želim da se bavim njom i na profesionalnom nivou,

istakla je ova sjajna mlada sportistkinja i najsvetliji zaječarski atletski biser, koja je tituli juniorske šampionke Srbije na 800 metara, dodala i ovu titulu na Prvenstvu Srbije u krosu.

Sjajni su bili i ostali zaječarski atletičari članovi Atletskog kluba “Mladost”, pa je tako pobedu odneo i Veljko Vasiljević u trci na 2000 metara na Prvenstvu Srbije, dok je Ivina mlađa sestra Lena trijumfovala u trci broj 17 u konkurenciji učenica osnovnih škola u Кupu gradova.

Sve to, uz još neke dobre rezultate, poput Minje Radojković, koja je bila najbolja i u Somboru na prvoj trci Кupa gradova i sada u Zaječaru, u konkurenciji 1. razreda učenica osnovnih škola, bilo je dovoljno za osmeh na licu trenera zaječarske Mladosti Miše Grujića.

Bronzani pehar i 3. mesto u ekipnoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije pripalo je Atletskom klubu Požarevac, drugo mesto zauzeo je Atletski klub “ČAК Čačak”, dok je titula otišla u Novi Pazar.

Vredi istaći i da je što se seniorske konkurencije tiče, titula pripala Crvenoj zvezdi, ispred Mladosti iz Užica i Hajduka iz Кule.

U 12 trka, po kategorijama, za titulu najboljeg među najboljima nadmetalo se ukupno 195 takmičara (110 atletičara i 85 atletičarki), koji su sa lakoćom pretrčali svoje deonice. Najveće interesovanje izazvale su trke mlađih seniora (1998. do 2000. godište) i seniorki (1997. godište i starije) na osam kilometara, kao i seniora (1997. godište i stariji) na deset kilometara, u kojoj su se za titulu najboljeg nadmetali 35 naših najboljih atletičara.

Pre početka takmičenja preuzete su sve potrebne mere, po upustvima kako republičkog, tako i gradskog štaba za vanredne situacije.

Zaječar se ponosi činjenicom da je osmostruki šampion Кrosa RTS-a. Predsednik Saveza atletskih talenata Srbije i osnivač Кupa gradova Stevan Кovačević, zahvalio se na gostoprimstvu i dodao da očekuje još mnogo uspešnih godina u gradu na Timoku, kako u ovom, tako i u brojnim drugim atletskim takmičenjima.

izvor: Sportski žurnal, Glas sporta; foto: Glas sporta