Predstava „CARLLOTTA GRISI- OD VIŽINADE DO VJEČNOSTI“ u zaječarskom pozorištu

Na sceni zaječarskog pozorišta gostuje Umetnički Festival “Rovinj, Art & more” I “Opera b.b.”, iz Zagreba sa predstavom “CARLLOTTA GRISI- OD VIŽINADE DO VJEČNOSTI” , tekst: Annamaria Serda, muzika Darijan Ivezić
Igraju Annamaria Serda i Ronald Brans.

“Carlotta Grisi od Vižinade do vječnosti” je dramska predstava sa muzičkim i plesnim deonicama koja prati životni put svetske primabalerine Karlote Grizi i njenu vezu sa čuvenim koregrafom Žilom Peroom.. Delili su ljubav prema baletu, koja ih je čitavog života iznova spajala i razdvajala.

Karlota Grizi koja je rođena u malom, bajkovitom Istarskom gradiću (Vižinadi) a zahvaljujući svom talentu, ambiciji, disciplini i odnosu sa koreografom Žilom Peroom, dostiže vrhunac baletne umetnosti, plešući po svetskim scenama (Pariz, London, St. Petersburg).

Malo poznata činjenica je da je napoznatiji balet romantizma “Žizela” napisan upravo za nju. Teofil Gotje,pesnik koji je cijeli život bio opčinjen Karlotom, piše libreto za “Žizelu” upravo inspirisan Karlotinim likom i delom, dok Adolf Adam komponuje muziku.

Početak je u 20 sati, a cena ulaznice 100 dinara.