Predstava “Pinokio” najbolja na 13. Pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR“

Svečanom dodelom nagrada dobitnicima i izvođenjem opere za decu „Crvenkapa“ u čast nagrađenih spuštena je zavesa na 13. Pozorišni festival za decu „ZajeČAR“.

Žiri 13. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“, u sastavu Branislav Nedić, predsednik, Biljana Glišić, član i Jelena Ciganović, član, doneo je odluku da predstavu „Pinokio“ Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja proglasi najboljom na Festivalu.

Za najbolju glumicu 13. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“, žiri je proglasio Jelenu Filipović za ulogu Lijanine u predstavi „Pinokio“ Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.

Za najboljeg glumca 13. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“, žiri je proglasio Filipa Radivojevića za ulogu Princa Mateje u predstavi „Razmaženi princ“ Narodnog pozorišta Leskovac.

Nagrada publike pripala je predstavi Narodnog pozorišta Leskovac „Razmaženi princ“ Željka Hubača, u režiji Igora Damnjanovića.

U čast nagrađenih na 13. Pozorišnom festival za decu “ZajeČAR” izvedena je opera za decu „Crvenkapa“, zajednički projekat Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ i Doma kulture „Stevan Mokranjac“ iz Negotina.
Ovo muzičko-scensko delo bilo je van konkurencije za nagrade, ali je i „Crvenkapu“ ocenjivala publika. Dobila je najviše glasova i prosečnu ocenu 9,81.