Pregršt nagrada za učenike i nastavnike zaječarske Muzičke škole

Učenici Osnovne muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, proteklog vikenda učestvovali su na tri takmičenja i osvojili veoma zapažene nagrade.

Na festivalu “Muzičko proleće” u Smederevu, učenici Nemanja Stojanović i Andrej Djordjijoski, iz klase nastavnika gitare Milana Mitića, osvojili su prvu i drugu nagradu. Nastavnik Milan Mitić je na istom festivalu, bio i predsednik žirija u svim kategorijama.

Učenik V razreda, Tomislav Radenković, u klasi nastavnika harmonike Miloša Mladenovića, osvojio je III nagradu na takmičenju ,,Muzičko proleće” u Smederevu.

Na takmičenju „Muzičko proleće“ u Smederevu, učenici na klasi nastavnika Dušan Đorđević, Milica Radulović (94 poena), Lazar Jovanović (94 poena) i Vasilije Stanković (90,66 poena) osvojili su prve nagrade.

Na 8. Festivalu pijanizma, međunarodnom takmičenju u Sremskoj Mitrovici, Iva Pavlović (93 poena) osvojila je prvu nagradu, dok su Una Božinović (88 poena) i Vuk Ristić (89 poena) osvojili drugu. Učenici su na klasi Milene Ćirić.

Takođe, na tom prestižnom takmičenju, Nikola Kalinović (92 poena) i Milica Savić (98), koji su na klasi Nikole Stojkovića, osvojili su prvu nagradu, Lazar Božinović (90 poena), koji je na klasi Ive Ristić, osvojio je prvu nagradu, dok je Nikolina Milanovic (85 poena), takođe na klasi Ive Ristić, osvojila drugu.

Na 15. Festivalu gitarista „Zlatna nota“ održanom 29. maja, u Donjem Milanovcu, učenici prvog razreda, Nemanja Stojanović i Andrej Đorđijoski, iz klase Milana Mitića, osvojili su prvu i drugu nagradu.

Na takmičenju “Concord of sounds” u Letoniji (online), učenik Lazar Jovanović u klasi nastavnika harmonike Dušana Đorđevića, osvojio je drugu nagradu.

Nastavnici Muzičke škole, Milan Mitić i Dušan Đorđević, osnivaci Tango kvinteta, Made inNi, dobili su treću nagradu na prestižnom takmicenju u USA, u kategoriji Astor Piazzolla. Posebna za njih, jer je samo u ovoj kategoriji bilo 29 članova žirija iz celog sveta. Sve ovo nije bilo moguće ostvariti bez tri dame iz kvinteta. Emilija Ivanovic, violina, Ruzica Mitic, bas gitara i Natalija Rasic, klavir.