Danas počinje prijava poslodavaca za prijem učenika po dualnom modelu obrazovanja za narednu, školsku 2022/2023. godinu, saopštila je Regionalna privredna komora u Zaječaru.

Poslodavci koji žele da prime novu generaciju učenika, mogu podneti prijavu putem veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/.

Prijava je otvorena do 30. novembra 2021.godine.

Za učešće u dualnom obrazovanju, neophodno je i da zainteresovani poslodavac ima i dovoljan broj licenciranih instruktora, a ukoliko ih može podneti i Zahtev za obuku instruktora.

Na osnovu prikupljenih izjava, Privredna komora Srbije formira predlog o potrebama privrede za budućim kadrovima i dostavlja ga Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na osnovu koga se donosi odluka o strukturi upisa u srednje škole za dualni model obrazovanja – broju učenika i odeljenja za svaku opštinu i grad na teritoriji Republike Srbije. Кonačnu odluku Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneće objavljivanjem Кonkursa za upis učenika u srednje škole koji se očekuje krajem aprila 2022. godine.