Profesor Dušan Đorđević i ove godine član žirija nadmetanja u Finskoj

Profesor harmonike u Muzičkoj školu “Stevan Mokranjac” u Zaječaru Dušan Đorđević dobio je poziv da učestvuje u radu žirija na otvorenom Internacionalnom instrumentalnom takmičenju Skandinavije (Scandinavian instrumental music competition, Turku, Finland), koje će biti održano onlajn u periodu od 4. do 6. avgusta.

Poziv sam dobio od predsednika organizacionog odbora takmičenja Kari Tukie. Takođe, i ove godine ću učestvovati kao član međunarodnog žiriji na takmičenju Jan Sibelius festival (Turku, Finska) na poziv predsednice kulturne asocijacije regije Turku, Svetlane Mykhyre, a takmičenje će biti održano u novembru. S obzirom na to da sam prošle godine učestvovao u radu žirija na istoimenom takmičenju ovaj dvostruki poziv predstavlja za mene veliki uspeh i time se moja saradnja sa kultunim centrom regije Turku (Finska) nastavlja, kaže Đorđević.

Ovaj mladi profesor je prošle sezone osvojio četiri prestižne nagrade na isto toliko međunarodnih takmičenja u Kini, Engleskoj, Turskoj i Francuskoj, dok su učenici sa njegovog odseka u 2022. godini sa državnih i međunarodnih nadmetanja doneli 26 nagrada.