Profesori iz Švedske u uzvratnoj poseti Gimnaziji u Zaječaru

Profesoru iz gimnazije Njudungsgymnasiest u Vetlandi u Švedskoj doputovali su u Zaječar u uzvratnu posetu kolegama u Gimnaziji.

Juče su prisustvovali časovima i nastavnim aktivnostima u školi, dok su danas na proputovanju kroz Timočku Krajinu. Očarani su lepotama Rtnja i monumentalnošću i istorijskim značajem Feliks Romulijane.

U četvrtak će obići Narodni muzej i Radul-begov konak i prisustvovati radionici u Gimnaziji pod nazivom  ”1% informacija 100% diskriminacija”, a u petak je planiran obilazak Beograda i njihov povratak u Švedsku.

Profesori Gimnazije: Mladen Šljivović (fizika), Jelena Dimović (srpski jezik i književnost), Nataša Stanojević (matematika), Slobodanka Stanković Petrović (engleski jezik) i Dragana Rašić (sociologija) bili su krajem maja njihovi gosti kako bi se upoznali sa sistemom obrazovanja u toj skandinavskoj zemlji i usvpjili modele koje mogu primeniti u nastavi kod nas.

Tom prilikom je dogovorena saradnja dveju škola, tako da se već od naredne godine planira i uzajamna poseta đaka gimnazija u Zaječaru i Vetlandi.