Promo spot za seriju i film o tragičnoj ljubavi Šanka i Bonke

U arheo-etno parku Ravna kod Knjaževca organizovano je snimanje promotivnog spota budućeg filma i serije o istinitoj tragičnoj ljubavnoj priči s kraja 19. veka, Šanku i Bonki iz Velikog Izvora kod Zaječara. Na osnovu legendarne balade “Šanko si Bonka zalibi” (Šanko Bonku zavole) koju je spevao samouki violinista Šanko, ovu priču je pre nekoliko godina Irena Jović Stanojević pretočila u istoimeni roman, za koji su mnogi rekli da bi ga bilo dobro ekranizovati. Autorka romana kaže da se ostvaruje njen san da ova priča dobije i filmski život, a čitav poduhvat predstavljao bi i afirmaciju našeg kraja.

Ulogu glavnog junaka, Šanka, igra sve popularniji beogradski glumac Stevan Piale, protagonista brojnih serija, a uloga fatalne Bonke poverena je Milici Majkić. U filmu će se naći i mnogi zaječarci koje je očarala nezaboravna priča o legendarnom violinisti i neodoljivoj zavodnici. Na setu su svoje emocije ponudili i članovi kulturno-umetničkih društava „Koreni“ i „Penzioner“.

„Na naše veliko zadovoljstvo značaj ovog kulturološkog poduhvata prepoznali su i zaječarska Turistička organizacija kao i kompanije „Tehnomedia“, UTP Srbija-TIS, „Nikolić prevoz“, apoteke „Uniprom“, ali i mnogi pojedinci koji su nam pomogli u realizaciji. Ovo će ujedno promovisati Zaječar i čitav naš kraj, a po uzoru na velike svetske produkcije, najpre ćemo ponuditi niz scena u vidu promotivnog materijala koji će afirmisati film i TV seriju“, rekao nam je izvršni producent Miša Stanojević i dodao:

„Veliku zahvalnost dugujemo i Zavičajnom muzeju Knjaževac koji nam je za potrebe snimanja ustupio prostor arheo-etno parka Ravna, kao i zaječarskom pozorištu za kostime, muzičkoj školi, zaječarskom kolekcionaru Bobanu Valoviću…“

Inače, čuvenu baladu u koju je violinista Šanko Dišković pretočio svoj zločin iz strasti, u aranžmanu Ninoslava Ademovića, otpevala je Aleksandra Stojanović, a premijera prvog promo spota se očekuje krajem jula.