Promocija knjige maturanta Nikole Petrovića

Iz štampe je, u izdanju Kaligrafa, izašla knjiga „18 koraka do zvezda“, osamnaestogišnjeg Nikole Petrovića, maturanta tehničke škole u Zaječaru. Nikola je pisanje romana počeo sa svojih 16 godina i time se upisao u anale srpske publicistike kao jedan od najmlađih autora.

Evo i kratkog nagoveštaja i preporuke:

Jedna ljubav, dvoje tinejdžera i stotinu kilometara rastojanja. Beskonačna prepiska, bezbroj fotografija i video-četova i retki susreti. Može li takva ljubav izdržati odsustvo žive reči, nedostatak stalnog držanja za ruke i nedovoljno gledanja u oči?

Pogledi uprti u displej telefona, prsti koji na tastaturi munjevitom brzinom iskucavaju reči koje sve više liče na kodirane poruke, emotikoni, selfiji, skrinšotovi, šerovanja, tagovanja, lajkovanja, slike su sa kojima se suočavamo svakog dana. I predstavljaju sociološki fenomen dvadeset prvog veka. Da li virtuelni svet može da nadomesti odsustvo fizičke bliskosti?

Upakovana u tehnološke varijacije novog doba, ova ljubav ipak odiše emocijama, poletom, romantikom i nadahnućem. Puna je žara, čežnje, snova i gledanja u zvezde. Osećanja su vrlo živa, a potreba za blizinom iskonska i ne može se ugasiti klikom na ’send’.

Hoće li u budućnosti ljubav biti velika privilegija?

O knjizi će govoriti nastavnik srpskog jezika Stevan Jovanović, školski psiholog Ljiljana Tešanović i autor.

Promocija će biti održana u četvrtak 3. juna, u dvorištu Tehničke škole, a zakazana je za 18 sati i 18 minuta.