Pronađen kradljivac krova

Pripadnici Policijske uprave u Boru, intenzivnim efikasnim radom, rasvetlili su tešku krađu i uhapsili B. R. (1966) iz okoline Bora, osumnjičenog da je izvršio ovo krivično delo.

Naime, na imanju Zaječarca Dragana Stamenkovića, u Donjoj Beloj Reci kod Bora dogodila se  neobična i nesvakidašnja krađa. Sa  pomoćnog objekta odnet je deo krovne konstrukcije i 120 metara kvadratnih pocinkovanih limenih tabli.

Stamenković kaže da je krov bio nov ali da mu je u njegovom postavljanju pomagalo čak 12 drugara puna tri dana, pa mu je neshvatljivo da je neko mogao sam, za jedan dan, da odnese limene table i grede. U travi su vidljivi tragovi traktora kojim je, kako pretpostavlja, krov odnet.

Policija ga je, kaže Stamenković, obavestila da je kradljivac limene table stavio na svoj krov, pa se on pita na koji način će mu biti nadoknađena šteta.

 

Policija je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi pronašla deo ukradenih predmeta.

Takođe, nađena je i suva biljna materija za koju se sumnja da je marihuana i da pripada sinu osumnjičenog, S. R. (23), koji je takođe uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po nalogu nadležnih tužilaštva, ocu i sinu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocima.