Pronađen Uroš iz Knjaževca koji se izgubio na Staroj planini

Uroš Dragićević iz Knjaževca, koji se juče izgubio na skijanju na Staroj planini, pronađen je  živ i komunikativan rano jutros posle 5 sati sa pirotske strane planine, u ataru selo Zaskovci, potvrdila je za Zaječarsku hronuku Aleksandra Anđelić, p.r. Gorske službe spasavanja.

Potraga za dvadesetogodišnjim mladićem trajala je punih 12 sati. Kako nezvanično saznajemo, Uroš se sa drugom uputio na Jabučko ravnište na skijanje, ali je mobilni telefon ostavio kod druga.

foto: fb Uroš Dragićević

Nakon što se spustio niz stazu, Urošu se izgubio svaki trag, pa je njegov nestanak prijavljen policiji. U potragu za njim krenuli su pripadnici GSS, Sektora za vanredne situacije, granične policije, zaposleni u ski centru I meštani. Potragu je otežavala gusta magla I sneg koji je oko ponoći počeo da pada.Spasilačke ekipe koristile su mehanizaciju, dronove I termovizijske kamere.a

Nakon što je dovezen u Knjaževac, Uroš je pregledan u Hitnoj službi knjaževačkog Zdravstvenog centra. Kako nam je potvrdio dr Ivica Rakić, direktor ove ustanove, prilikom pregleda nisu utvrđene nikakve povrede.