Proslava Savindana u Gimnaziji – godina ispunjena nagradama

Zaječarska Gimnazija, poštujući dugu tradiciju, organizovala je prigodnu proslavu školske slave na kojoj su dodeljena priznanja najuspešnijim učenicima i nastavnicima u protekloj školskoj godini.

Sudeći po broju osvojenih nagrada, a bilo ih je ukupno 33, bila je to jedna od najuspešnijih godina. Značaj je i veći jer je uspeh ostvaren u godini jubileja – 180 godina rada ove obrazovne institucije.

Priznanja su dobili: Кatarina Rajković ( treća nagrada na Republičkom takmičenju iz istorije; mentor prof.istorije Dejan Živanović), Petar Vasiljević ( prva nagrada na Državnom takmičenju iz programiranja; druga nagrada na Državnom takmičenju iz fizike; treća nagrada na matematičkom turniru „Arhimedes; treća nagrada na Srpskoj informatičkoj olimpijadi; mentori: prof.informatike Ana Pašalić, prof.matematike Nataša Stanojević i prof.fizike Mladen Šljivović), Anđela Bešir (druga nagrada na Državnom takmičenju iz fizike; član srpsko-španskog tima koji je jedan od najbolja tri tima na Evropskom takmičenju STEM4YOUTH, mentor: prof.fizike Mladen Šljivović), Branko Grbić ( treća nagrada na Državnom takmičenju iz fizike; mentor: prof.fizike Mladen Šljivović

Na takmičenju iz matematike “Кengur”, sa mentorom prof. Natašom Stanojević, Milutin Nikodijević osvojio je prvu, a Petar Vasiljević treću nagradu.

Medalje na Krosu RTS-a osvojli su:Iva Maletić, Кristina Radivojević i Miloš Ivković, sa prof. fizičkog vaspitanja Anom Vukić i Milanom Dimitrijevićem.

Na Mitrovdansko takmičenje iz matematike u Vidinu najuspešniji su bili Mihajlo Mitrović, Mateja Stanković i Teodora Lazarević, sa prof.matematike Natašom Stanojević i Srđanom Milijićem.

Ekipa koju su činili Maša Božinovići Ognjen Badivuk, sa prof. Mladenom Šljiovovićem, osvojila je prvo mesto na takmičenju CLIMATHON 2018.

Na takmičenje u poznavanju francuskog jezika i kulture Anđela Stankov bila je prva, a Кatarina Đorović druga. Mentor: prof.francuskog jezika Dragica Veljković.

Sa Smotre radova na PMF-u u Nišu, departman za fiziku, eksperiment: „Određivanje specifičnog koeficijenta tela primenom Njutnovog zakona hlađenja“, tim Mateja Vrška i Branko Grbić, sa prof. Mladenom Šljivovićem, vrazio se sa osvojenom drugom nagradom.

Na konkursu delegacije Evropske unije video rad „Put u beskraj“, autora Jelene Novaković, Milice Anđelić i Save Кostića, sa mentorom prof.nemačkog jezika Aleksandrom Stojanović, zauzeo je prvo mesto.

Mateja Vrška je na takmičenje iz nemačkog jezika Willkommen, sa mentorom prpf. Majom Mitrović, osvojio prvo mesto.

Timu za КViS Gimnazije Zaječar pripala je druga nagrada na Sajmu školskih timova za karijerno vođenje. Tim čine: prof.fizike Mladen Šljivović, prof.srpskog jezika i književnosti Jelena Dimović, prof.nemačkog jezika Aleksandra Stojanović i psiholog škole Dragana Petrović.

Profesor fizike Mladen Šljivović je u izboru Udruženja “Živojin Mišić“ proglašen jednim od deset najboljih edukatora Srbije.

Ekipa u sastavu Maša Božinović, Nevena Mušatović i Milica Ristić, sa prof. Mladenom Šljivovićem, osvojila je treće mesto na Takmičenju u rešavanju studije slučaja na Fakultetu za menadžment u Zaječaru.

Na Međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika WILLКOMMEN, sa mentorom prof.engleskog jezika Slobodankom Stanković Petrović, Ivan Todorov zauzeo je drugo mesto, a Vuk Stanković, Jana Begić i Nevena Obradović treće mesto.

Najuspešnijim maturantima škole, Katarini Rajković i Lazaru Stanojeviću, dodeljene su nagrade iz Fonda majora Colovića.

Rezanju slavskog kolača u Gimnaziji prisustvovali su profesori, đaci i njihovi roditelji, predstavnici javnog života grada.

Kolačar, porodica Đorđević, predala je slavu porodici Vugdelija.

foto: timocka.rs