Razgovori u Knjaževcu o izgradnji transfer stanice

Zoran Kasalović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Filip Abramović, pomoćnik ministra zaštite životne sredine razgovarali su u Knjaževcu sa predsednikom opštine Milanom Đokićem o projektima lokalnog ekonomskog razvoja.

Najviše reči bilo je o upravljanju čvrstim komunalnim otpadom, izgradnji transfer stanice na teritoriji opštine Knjaževac, lokalnom ekonomskom razvoju i pružanju usluga građanima na jednom mestu.

Prošle godine je Festival kulture mladih Srbije podržan sa 1, 6 miliona dinara. Ove godine opština Knjaževac konkursala je za dodelu sredstava za izgradnju upravne zgrade JKP Standard. Mi smo podržali taj projekat sa 10 miliona dinara,

kazao je Kasalović.


Predsednik knjaževačke opštine Milan Đokić kaže da je izgradnja transfer stanice, ka kojoj će gravitirati i opštine Sokobanja i Svrljig, jedan od najvažnijih projekata u oblasti zaštite životne sredine.

Prošle godine smo predložili donošenje odluke o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom, predloživši da se sve deponije u opštinama, koje su velike ”ekološke bombe” stave van funkcije, spreme za sanaciju i zatvore. Tu je i odluka o izgradnii transfer stanice na teritoriji Knjaževca, koju je Ministarstvo podržalo sa pet i po miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije,

objasnio je Ambramović.

Kako je najvaljeno, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisaće ovih dana još dva konkursa i to u oblasti unapređenje usluga za građane i čuvanje kulturne baštine nacionalnih manjina.

izvor i foto: Knjaževac info