Regionalne Seoske sportske igre u Zaječaru 21. avgusta

Zaječar će u subotu 21. avgusta biti domaćin jednog od četiri regionalna takmičenja Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Ekipa Grljana, trostrukog pobednika zaječarskih kvalifikacija i učesnika dva prethodna finala Seoskih igara, pokušaće da izbori jedno od prva dva mesta, kako bi se ponovo plasirala na Državno takmičenje, čiji će domaćin biti Ub od 3. do 5. septembra, piše Glassporta.rs

Sportski savez grada Zaječara organizovaće Regionalno takmičenje na Popovoj plaži, gde će se predstavnici Grljana boriti protiv starih znanaca iz Rudne Glave, pobednika majdanpečkih kvalifikacija i prvih srpskih šampiona iz 2019. godine, ali i Velikog Laola kod Petrovca na Mlavi, knjaževačkog Trgovišta i Neresnice iz Kučeva.

Svaka ekipa broji 20 članova, 15 muškaraca i pet žena, koje se nadmeću u malom fudbalu, odbojci, rvanju, bacanju kamena s ramena, trčanju poligona s preprekama, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, šahu i nadvlačenju štapa.

“Ono što daje dodatnu draž ovom specifičnom takmičenju je činjenica da pravo učešća nemaju profesionalni sportisti, niti aktivni sportisti koji se takmiče na državnim prvenstvima u profesionalnim rangovima.Takođe, to su pravi predstavnici sela iz kojih dolaze, a siguran sam da će se Zaječar potvrditi kao odličan domaćin i da ćemo ponovo imati predstavnika u velikom finalu”, istakao je za “Glas sporta” Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Svečana ceremonija otvaranja Seoskih igara Sportskog saveza Srbije počinje u 9:45 na mini pič terenu na Popovoj plaži, dok je zvanični početak takmičenja zakazan za 10 sati.

Izvor: Glassporta.rs