Regionalni brend Istočne Srbije porodičnoj vinariji u Rečkoj

Na ceremoniji u Rečkoj, danas su Vinariji Mikić iz Negotina i Etno dućanu Đurđić iz Sokobanje uručeni sertifikati Regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”.

Vinarija Mikić i Etno dućan Đurđić ispunili su sve kriterijume i stekli pravo korišćenja prestižnog statusa koje danas ima 20 kompanija iz istočne Srbije.

Vinarija Mikić proizvodi vina sa zaštićenim geografskim poreklom, a uz kapacitet podruma od 150.000 litara, jedna je od najvećih u Negotinskoj krajini.

Etno dućan Đurđić, spaja pčelarstvo i 100% prirodnu kozmetiku, i proizvodi i prodaje široku paletu biljnih preparata, kozmetičkih proizvoda i dodataka ishrani.

Pored navedenih kompanija, od novembra 2018. ovaj status stekli su i: Kafe-poslastičara “Stella Lux” Zaječar, Irish Pub “Rivendell” Zaječar, “Timomed” – Knjaževac, Vinarija RAJ – Negotin, Adonis – Sokobanja, Vinarija Matalj – Negotin, Hoteli “Albo“ iz Bora i Đerdap iz Kladova, Restoran “Župan” – Sokobanja, “MDS” – Knjaževac, Etno selo „Gostoljublje“ – Negotin, “SCS Plus” – Knjaževac, “Frutimo” – Knjaževac, Pivnice „C’est La Vie“ – Rajac i „Jovanović“ iz Rogljeva, „Atrijum“ Apartmani, Restoran „Jezero“ i „Glikerija“ iz Kladova.