Rekonstruisana kuglana u Boru rasadnik talenata

Bor je jedini grad u istočnoj Srbiji koji ima kuglanu i Kuglaški klub “Bakar”, sa tradicijom dugom 40 godina.

Borski kuglaši su proteklih godina stalno bili u vrhu Regionalne lige grupa Centar, mogli su i da se vrate u viši rang Prvu ligu Srbije, ali nisu imali takmičarske uslove za to, odnosno odgovarajuću kuglanu, a većinu mečeva kao domaćini igrali su u kuglani u Kragujevcu.

Prema rečima šefa stručnog štaba Kuglaškog kluba „Bakar“ Stevana Jeftovića, postavljanjem nove kuglane u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“ stvoreni su i uslovi da se pojedini takmičari, koji su protekle sezone igrali za druge klubove, vrate u Bakar, čime bi ova ekipa postala jedan od favorita za osvajanje prvog mesta naredne sezone.

Zahvaljujući ulaganju sredstava iz gradskog budžete, kuglaši borskog „Bakra“ od naredne sezone takmičiće se u novoj, modernoj kuglani, koja odgovara svim propisanim standardima za republički rang takmičenja.

Za uređenje kuglane iz gradske kase izdvojeno je sedam miliona dinara.

“Borani su poznati kuglaši i ja očekujem da će i ovi sportisti u narednim godinama imati dobre rezultate. Kroz sufinansiranje razvoja sporta nastojimo da maksimalno podižemo kapacitet sportskih udruženja i klubova. Kapitalnim investicijama u određene oblasti sporta i u objekte stvaramo uslove da takmičari imaju bolje uslove za pripreme i da logično postižu bolje rezultate”, kaže nam Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

U Boru su i mladi zainteresovani za kuglanje, takoda tokom godine 30 đaka pohaša školu kuglanja. U klubu se nedaju da će među njima biti i budućih reprezentativaca, jer je Srbija prvak sveta u ovoj sportskoj disciplini.