Remiks klasike na zaječarskom skveru

Zaječarska publika imala je prilike da dva puta za pola godine uživa u muziciranju gudačkog električnog kvarteta “Dinamika music”. Doživljaj se razlikuje jer je prvi koncert održan decembarske večeri u sali pozorišta, a sinoćnji letnje večeri na otvorenom, na Trgu oslobođenja.

Od kada je “Dinamika music” počela sa radom 2012. godine, reakcija publike je bila fantastična jer je komunikacija neuporedivo neposrednija u odnosu na klasične gudačke kvartete. Razlog leži u neobičnoj kombinaciji 3 električne violine sa di-džejom, koja se pokazala zaista izvanrednom što je zaječarska publika prepoznala i aplauzom pozdravljala izvođenje svake kompozicije.

Idejni tvorac i vođa kvarteta je Katarina Ranić Čavić, a članovi su Katarina Stanimirović , Milovan Jovanović i DJ Grapeli – Bogdan Čavić.

Kako ističu, oni su prvi u Srbiji koji su počeli da izvode remiks najpoznatijih kompozicija klasične muzike s ciljem popularizacije kvalitetne muzike među mladima.

I sinoćnji repertoar bio je sastavljen od dela klasične muzike, kompozicija iz poznatih filmova, odabranih narodnih pesama i rok numera u originalnoj obradi DJ Grapelija.

Organizator koncerta je zaječarsko pozorište, a pokrovitelj grad Zaječar.