RIK: Na ponovljenim izborima bez većih nepravilnosti

Glasanje na ponovljenim izborima za narodne poslanike, odnosno na izborima za predsednika Republike proteklo je u najboljem redu i u toku glasanja nisu prijavljene veće nepravilnosti, saopštio je predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević.

Ponovljeno glasanje u Srbiji sprovedeno je na 54 biračka mesta za izbor narodnih poslanika, odnosno na 35 biračkih mesta za izbor predsednika Republike.

Ponovo se glasalo u Beogradu, u opštinama Barajevo, Palilula i Zvezdara, kao i u Pančevu, Valjevu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Požarevcu, Zaječaru, Pirotu i Šapcu.

Glasalo se, takođe, i u opštinama Apatin, Aranđelovac, Babušnica, Bogatić, Vlasotince, Vrbas, Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac, Petrovac na Mlavi, Trstenik, Negotin, Preševo, Žabari, Svrljig, Novi Bečej, Majdanpek, Lapovo, Sokobanja, Kosjerić, Prijepolje i Crna trava.

“Glasanje na izborima održanim 3. aprila ponovljeno je na biračkim mestima na kojima su nadležne lokalne izborne komisije poništile glasanje, odnosno kostatovale su da se rezultati ne mogu utvrditi”, naveo je Vladimir Dimitrijević.

Precizirao je da je ukupan broj birača sa pravom glasa na ponovljenim izborima za predsednika Republike bio 28.687, dok je pravo glasa na izborima za poslanike imao 32.181 birač.

“Nakon zatvaranja biračkih mesta i utvrđivanja rezultata glasanja, u sedištu opštinskih izbornih komisija će se vršiti statistička obrada, odnosno verifikacija rezultata glasanja po biračkim mestima, kao i skeniranje zapisnika o radu biračkih odbora i objavljivanje na veb sajtu RIK-a”, rekao je Dimitrijević.

preuzeto: RTS