Rođendanski koncert sastava “Kanda, Kodža i Nebojša” u Zaječaru

Jedan od ključnih bendova alternativne rok scene regiona – Kanda, kodža i Nebojša nastupiće u Omladinskom centru u Zaječaru u subotu, 21. avgusta, od 21.00 sat.

Biće ovo njihov prvi samostalni koncert u gradu na Timoku posle skoro punih deset godina. Koncert će biti sastavljen od sjajnih prepoznatljivih hitova benda, ali i novih singlova. Kanda, Kodža i Nebojša, oformljeni u osvit raspada SFRJ, sada već davne 1991. godine, proslaviće ovom prilikom svoj trideseti rođendan sa zaječarskom publikom.

Već rana pobeda na takmičenju neafirmisanih grupa Paliluska olimpijada kulture 1992. godine, bio je nagoveštaj velikog talenta, a nekoliko nagrada za najbolji album godine tokom dvehiljaditih doprinele su konačnoj afirmaciji benda i kod najšire publike. Tokom prethodne tri decenije, Kanda, Kodža i Nebojša su odsvirali blizu 1000 koncerata, objavili 9 studijskih albuma i opstali zahvaljujući pre svega svojoj iskrenosti i istrajnosti. Bend je zasluženo stekao status predvodnika roka naših prostora, a njihov opstanak na sceni i popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu veličinu.

Kanda, Kodža i Nebojša danas važe za jedan od najusviranijih bendova u regionu. Njihov zvuk je bolji nego ikada, a energija na njihovim koncertima jača nego ranije.

Ulaznice su u prodaji u bašti Omladinskog centra. Pretprodajna cena je 700,00 dinara, dok će cena ulaznica na dan koncerta, ukoliko se ne rasprodaju ranije, biti 800,00 dinara.