Rukometašice Zaječara jesenje prvakinje Prve lige “Istok”

Rukometašice Zaječara savladale su ekipu Rudara iz Кostolca rezultatom 28:16 u zaostaloj utakmici 5. kola Prve lige „Istok“. Zaječarke su na taj način ostale na liderskoj poziciji Grupe A sa maksimalnim učinkom od sedam pobeda u isto toliko odigranih mečeva.

Po mnogo čemu susret odigran minulog vikenda u hali sportova na Кraljevici ličio je na sve prethodne. Domaće rukometašice su sjajno otvorile duel protiv gošći iz Кostolca i već u prvom delu igre stekle nenadoknadivu prednost, pa je trener Petrović u nastavku mogao da pruži šansu svim igračicama koje je imao na raspolaganju.

Ekipa Zaječara je posle prvog dela sezone na čelu sa maksimalnih 14 bodova, ispred drugog tima superligaša Bora koji je sakupio 10 uz utakmicu manje i upravo prethodnog rivala Rudara sa 7. Po 6 bodova na svom kontu imaju Požarevac i Aleksinac, dok je „Nemanjić“ zabeležio dva trijumfa i uz pet poraza druga požarevačka ekipa nalazi se na 6. poziciji. Pretposlednji „Đerdap“ je sakupio 3, dok je boljevački Rtanj na začelju prvenstvene tabele bez bodova.

preuzeto: Glas sporta