Ružić: Zaječarskim školama za radove 18 miliona dinara

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, posetio je danas Zaječar i tom prilikom obišao Srednjoškolski centar i Školsku upravu. Nakon toga sastao se i sa zamenicom gradonačelnika Zaječara Marinom Milić.
Kako bi se omogućio što bolji ambijent za vaspitno-obrazovni proces i vaspitno-obrazovni rad, ministar se osvrnuo i na projekte koji će, na osnovu odluke komisije, biti realizovani u Zaječaru.

„Osnovna muzička škola „Stevan Mokranjac“ će dobiti oko 13 miliona dinara za sanaciju krovova. Tehnička škola će dobiti oko milion dinara za opremanje kabineta. Gimnazija će takođe dobiti nekih pola miliona dinara za opremanje. Ono što je takođe veoma važno i već godinama je problematično, saniranje krovova u sedištu školske uprave ovde u Zaječaru će takođe biti realizovano i to iznosi oko tri miliona dinara“, precizirao je ministar Branko Ružić.

On je danas u Zaječaru izjavio i da je u Srbiji do sada više od 45.000 prosvetnih radnika vakcinisano protiv koronavirusa a da je „veliki broj“ revakcinisan.

Ministar je najavio i da će uoči sutrašnje sednice Vlade Srbije biti doneta konačna odluka o načinu izvođenja nastave za niže razrede osnovne škole u narednom periodu.

izvor: Radio Magnum, foto: SPS