Saobraćajna edukacija za najmlađe đake

Akciju ,,Bezbednost dece u saobraćaju’’ Crveni krst Zaječar sproveo je danas u saradnji sa školama i saradnicima iz Policijske uprave Zaječar koji su im objasnili kako treba da se ponašaju kao učesnici u saobraćaju.

Akcija je organizovana na lokaciji pešačke zone između osnovnih škola ,,Ljuba Nešić’’ i ,,Desanka Maksimović’’ pa su učestvovala deca iz pomenutih škola. Inače, svi predškolci i prvaci Grada Zaječara imaće priliku da se upoznaju sa maskotama, koje će najmlađe, na zabavan i njima prilagodljiv način, upoznati sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Nakon upoznavanja sa maskotama i sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju najmlađi učesnici prve pomoći pokazali su svojim drugarima pružanje osnovne prve pomoci ukoliko dođe do nezgoda.

„Do sad smo obišli i edukovali više od 300 prvaka i predškolaca, a cilj nam je da obiđemo sve škole kako bi ih upoznali sa osnovnim pravilima ponašnja u saobraćaju, kao što su prelazak preko ulice, šta koje svetlo na semaforu znači, kako se prevozimo kao putnici u automobilu. U akciju se uključila i ekipa prve pomoći, naši petlići iz OŠ ,,Ljuba Nešić’’ sa svojom učiteljicom Marijom Šogor“. Oni su svojim vršnjacima objasnili šta da rade ako dođe do nezgoda“, rekla je Irena Mladenović, stručni saradnik u programskim aktivnostima u Crvenom krstu Zaječar.