Saradnja FK Timok 1919 i FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Timok 1919 je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom i time zvanično započeo sportsko-tehničku saradnju sa najtrofejnijim fudbalskim klubom u Srbiji.

Saradnja zaječarskog srpskoligaša i Crvene zvezde ozvaničena je u Beogradu, a predsednik srpskog šampiona Svetozar Mijailović poručio je da je Crvena zvezda uvek bila „perjanica u razvoju fudbala u Srbiji“ i da je ranije imala saradnju sa Timokom koja se sada samo obnavlja.

„Naš interes je da fudbal u tom regionu dođe u duhu naše parole – „Da se vrate slavni dani“, ali ne ovde na Marakani, nego u Timočkoj krajini. Interes je pre svega izgradnja infrastrukture u Zaječaru, a vidim po najavama da će to biti jedan od najlepših i najopremljenijih stadiona u državi, i šteta je da te tribine i teren ne budu poprište za najkvalitetnije klubove u Srbiji. Zbog toga je interes Zvezde da pružimo svu moguću pomoć da se taj cilj koji su ljudi iz Zaječara postavili – bude ostvaren“, rekao je Mijailović na potpisivanju ugovora.

Operativni direktor Crvene zvezde Marko Petrović istakao je da mu je drago što i drugi prepoznaju veličinu kluba i žele da sarađuju sa njima.

„Pre svega, želim da se zahvalim FK Timok. Činjenica je da je Zvezda lider i najveći klub Srbije i regiona i drago nam je da to i drugi prepoznaju i da žele da sarađuju s nama. Poželeo bih im puno sreće u aktuelnoj sezoni i verujem da će uz pomoć Zvezde ispuniti svoje ciljeve i plasirati se u Prvu Ligu, a potom i Superligu Srbije““, rekao je Petrović.

Predsednik Fudbalskog kluba Timok 1919 Milorad Vučković je istakao da potpisivanje ovog ugovora za zaječarskog srpskoligaša predstavlja veliku čast i obavezu.

„Ovo je za nas velika čast i obaveza. Zvezda je naš najveći klub i interes je da Zaječar postane regionalni fudbalski centar. U Zaječaru se gradi i stadion, i cilj je da u narednih godinu, dve postanemo stabilan prvoligaš i doprinesemo razvoju fudbala u istočnoj Srbiji. Zvezda je najveći klub u Srbiji i brine o razvoju fudbala i mislim da ćemo kroz zajedničku saradnju, s obzirom na mnogo talenata u istočnoj Srbiji, kroz taj skauting, jedni drugima preneti sve, naravno, Zvezda nama mnogo više“, kazao je Vučković.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je, dajući podršku ovom projektu, istakao da krajnji cilj potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu Crvene zvezde i Timoka 1919 treba da bude ulazak zaječarskog kluba u Super ligu Srbije.

foto: fb FK Crvena zvezda