Saša Cvetković putuje u Francusku na European Masters Classic Powerlifting Championships

Zaječarac Saša Cvetković član je nacionalne reprezentacije koja će učestvovati na European Masters Classic Powerlifting Championships 2020.

Prvenstvo se održava u Albi u Francuskoj od 9. do 14. marta, a Saša se takmiči u kategoriji M2 -120 kg.
Reč je o Evropskom prvenstvu IPF, međunarodno priznate federacije sa doping kontrolom, gde Srbija prvi put ima predstavnike.

U timu su još Milan Smiljanić, u kategorija M1 +120 kg, jedini osvajač medalje za Srbiju u ovoj federaciji i predsednik Power lifting saveza Srbije, kao i Sava Vasiljevski u kategoriji M4 -93 kg.

Podsetimo, Saša Cvetković je normu za učestvovanje na međunarodnoj IPF sceni ostvario na Gala kupu u Nišu krajem prošle godine kada je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 120 kg i postavio tri nova državna rekorda. Gornja granica za takmičare, koju je postavio Cvetkovič je u benč presu 161 kg; mrtvom dizanju 270 kg i totalu 676 kg.

Kako Zaječarska hronika ekskluzivno saznaje, u organizaciji Fitnes kluba Zaječar i Saše Cvetkovića, uz podršku lokalne samouprave, u Zaječaru će 27. juna biti održan SERBIA OPEN u benč presu.

Cvetkovića pre toga očekuje Državno prvenstvo u powerliftingu u Knjaževcu 11. i 12. aprila, a po svemu sudeći i Svetski šampionat krajem aprila u Južnoj Africi.