Saša Cvetković sa Evropskog šampionata donosi srebrnu medalju

Zaječarac Saša Cvetković osvojio je srebrnu medalju na European Masters Classic Powerlifting Championships 2023 u Budimpešti.

Evropski tron mu je izmakao za pola kilograma, ali je u svakom slučaju postigao izvanredan uspeh u kategoriji M2 – 120 kg, i to: ČUČANJ 287 kg (evropski rekord), BENČ PRES: 152,5 kg i MRTVO DIZANJE 295 kg, u totalu 734,5 kg.

Zlato je osvojio Norvežanin Rui Frode sa 735 kg, a bronzu Rada Karel iz Češke sa totalom od 717,5 kg.

Titula prvaka Evrope izmakla mi je za pola kilograma. Pre dva meseca povredio sam leđa na treningu, tokom leta sam bio radno angažovan i nisam imao vremena za treninge, tako da je sve to uticalo na to što se na kraju vraćam sa srebrnom medaljom za reprezentaciju Srbije. Volim powerlifting, to je deo mene, obožavam konkurenciju, čestitam Norvežaninu na pobedi, video sam da je dao sve od sebe, odličan takmičar, navodi Cvetković za Zaječarsku hroniku.

Pred Cvetkovićem su novi izazovi, a pre svega organizacija Državnog prvenstva koje će 1.aprila biti održano u Zaječaru.

Evropsko masters prvenstvo u klasičnom pauerliftingu u Budimpešta, u organizaciji Evropske pauerlifting federacije i Mađarske pauerlifting federacije okupilo je više od 360 sportista (među kojima 150 žena) iz mnogih evropskih zemalja.

Prvenstvo se završava 5. marta.

foto:European Powerlifting Federation