Sezona kupanja na gradskoj plaži u Kladovu traje do 1. septembra

Do 1. septembra traje sezona kupanja na Gradskoj plaži u Kladovu koju je lokalna samouprava dala na upravljanje Opštinskom Sportskom savezu. Plaža je uređena prema odredbama sadržanim u projektu „Gradska plaža 2022“ ukupne vrednosti 3 miliona dinara.

Gradska peščana plaža u Kladovu duga skoro 1000 metara prvi put je uređena pre 12 godina, kada je na dužini od oko 500 metara postavljeno 60 suncobrana.

Funkcionalnost plaže unapeđena je izgradnjom tuševa i sanitarnog čvora. Nakon izdavanja upotrebne dozvole od 1. jula ove godine definisani su uslovi korišćenja kupališta koje je dobilo nove sadržaje. Tokom leta na plaži su dežurala tri licencirana spasioca sa čamcem, dok je zona kupališta ograničena bovama.

Peščana plaža, u Kladovu sa pratećim sadržajima idealna je za odmor, relaksaciju i osveženje,čime zadovoljava potrebe oko 1000 ljudi koliko ih tokom dana na tropskim temperaturama osveženje traži u vodi Dunava. Za vreme letnje sezone osim lokalnog stanovništvom evidentiran je i veći broj posetilaca iz pograničnog dela Rumunije.

preuzeto: TV Kladovo