Školarci, srećno!

Za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počela je nova školska godina.

Nastava u školi počela je intoniranjem himne „Bože pravde“, što je od prošle godine uvedeno kao zakonska obaveza pred početak svake školske godine.

Prvog dana škole najveće uzbuđenje je među prvacima i njihovim roditelji. U klupama će se ove godine naći oko 65.200 prvaka, što je slično kao prošle godine, dok je na područja grada Zaječara školovanje otpočeo 361 đak. U svim zaječarskim školama upriličen je svečani doček najmlađih đaka, a mi prenosimo atmosferu iz OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”, kojoj je ovo pedeseta generacija prvaka.

Prema nastavnom kalendaru, završetak prvog polugodišta za osnovce u centralnoj Srbiji je u petak, 30. decembra, dok drugo polugodište počinje 23. januara 2023.

Prolećni raspust biće spojen sa Uskrsom i trajaće od Velikog petka 7. aprila do utorka 18. aprila. Poslednji nastavni dan školske 2022/2023. godine biće petak, 20. jun 2023. za učenike od prvog do sedmog razreda, a 6. aprila za učenike osmog razreda.

Za učenike srednjih škola završetak prvog polugodišta je u petak 30. decembra, a početak drugog polugodišta 16. januara. Srednjoškoli će zatim imati mini raspust spojen sa državnim praznikom Sretenje, od srede, 15. februara do nedelje 19. februara, a prolećni raspust počinje Velikim petkom 7. aprila i završava se u utorak, 18. aprila. Kraj drugog polugodišta za učenike gimnazija biće 23. maja, a za učenike srednjih stručnih škola 30. maja 2023.godine.

foto: OŠ “Lj.R Nada”