Skuplje grobljanske usluge

Cena grobljanskih usluga biće veća u proseku za 12,40 %, odlučili su danas odbornici Skupštine grada Zaječara.

Skupština je usvojila i početne likvidacione bilanse CEKIT -a, Pozorišta “Zoran Radmilović”, Gradskog saobraćajnog preduzeća i Biznis inkubator centra.

Na početku zasedanja odbornici su većinom glasova odbacili zahteve za dopunu dnevnog reda odborničke koalicije „Pobeda za naš grad“, koji su se odnosili na predlog Odluke o osnivanju Fonda za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti, poništenju odluke o suorganizatorstvu Cekita i Gitarijada Festa, kao i Predlog Odluke o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima sa teritorije grada Zaječara za nabavku mašina i opreme.

Nakon četvoročasovnog zasedanja, odbornici su većinom glasova usvojili promenu Statuta grada Zaječara, kao i Kodeks ponašanja službenika i nameštenika grada Zaječara. Usvojen je i Predlog Odluke kojim „Komisija za ravnopravnost polova“ menja naziv u „Komisija za rodnu ravnopravnost“.

Saglasnost je data i na Odluku o održavanju prevremenih izbora za članove saveta mesnih zajednica „Timok“, „Nikola Pašić“, Velika Jasikova, Vražogrnac, Vratarnica, Gradskovo, Grlište, Grljan, Klenovac, Rgotina i Salaš. Kako je obrazloženo, na ovaj način je omogućeno da istovremeno budu održani izbori za savete svih gradskih i seoskih mesnih zajednica.