Skupština o pokriću gubitaka JP “Vodovod” i “Timok održavanje”

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su na jučerašnjem zasedanju odluke o načinu pokrića gubitaka javnih preduzeća “Vodovod” i “Timok-Održavanje” za prošlu godinu.

Data je saglasnost i na višestruko povećanje iznosa kazni za fizička i odgovorna lica koja obavljaju trgovinske, ugostiteljske i zanatske delatnosti.

Skupština je usvojila Odluke o pristupanju izradi Plana detanje regulacije za izgradnju stanice za snabdevanje gorivom “Zaječar 1”, o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Zaječara putem razmene neposrednom pogodbom, izmenili i dopunili Odluku o mesnim zajednicama, kao i Odluku o rasporedu radnog vremena obavljanja trgovinske, ugostiteljske i zanatske delatnosti.

Usvojena je i Odluka o konverziji potraživanja Grada Zaječara u udeo grada u kapitalu privrednog društva “Simpo” a.d. Vranje, kao i Predlog Odluke o utvrđivanju ekonomske cene usluga koje pruža Centar za socijalni rad “Zaječar” za 2019. godinu.

Takođe, data je saglasnost na rešenje o raspodeli dobiti JKP “Zaječarparking” Zaječar za 2018. godinu i izveštaj o radu tog preduzeća za prošlu godinu, kao i na Predlog Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja Preškolske ustanove “Đulići” Zaječar za period od 1. januara do 31. decembra 2018. godine.

izvor i foto: Radio Magnum