Socijalisti predali listu “Ivica Dačić-premijer Srbije”

Socijalistička partija Srbije predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za parlamentarne izbore.

Uz listu “Ivica Dačić-premijer Srbije” predato je i više od 20.000 potpisa birača koji su listu podržali.

Listu su predali lideri SPS Ivica Dačić i lider koalicione stranke, Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Na izbornoj listi uz SPS i JS su i predstavnici koalicionih partnera Zeleni Srbije.

Dačić je nakon predaje liste novinarima rekao da je zadovoljan što je koalicija koja nastupa godinama zajedno tako brzo predala listu za parlamentarne izbore i da nikada nisu brže sakupili potpise.

Prema njegovim rečima, to je dokaz da širom Srbije postoji elan i energija pred početak predizborne kampanje.

Podsetio je da na predsedničkim izborima podržavaju Aleksandra Vučića, a da na parlamentarnim i lokalnim izborima nastupaju samostalno.

“Sve u životu sam radio za Srbiju, ona je za mene uvek osnovno opredeljenje i sve ću uraditi za zastitu nacionalnih i državnih interesa. Sa tim mi izlazimo na izbore”, naglasio je on.

Naveo je da su na listi iza njega i Dragana Markovića Palme, Uglješa Marković, predsednik socijalističke omladine i dosadašnji poslanik Dijana Radović, takođe poslanik i Aleksandra Đanković, potpredsednik vojvođanske skupštine.

“Takođe i Vladimir Đukić, direktor KBC Dragiša Mišović kao i junak borbe protiv kovida i glavna sestra u toj bolnici Nataša Bogunović. Na listi su i Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije, Ratko Nikolić, bivši kapiten rukometne reprezentacije Srbije, te predstavnici boračkih organizacija, kao što je pukovnik Zoltan Dani, koji je oborio nevidljivi F117 u Buđanovcima za vreme NATO agresije”, naveo je Dačić.

Dodao je da su na listi i direktor Istorijskog instituta Srbije Aleksandar Rastović, predsednik vojvođanske organizacije Dušan Bajatović, predsednik SPS na Kosovu i Metohiji Zvonimir Stević, Novica Tončev, Vladan Zagrađanin.

“Posle predaje liste idemo u izbornu kampanju, a ona će se temeljiti na tome što svi znaju da mi stojimo postojano i da se naši stavovi ne menjaju”, rekao je Dačić.

Istakao je da su dva temeljna principa politike SPS, od kojih je prvi Srbija iznad svega i njena zaštita i drugi socijalna pravda, odnosno pravda za svakog.

foto: fb SPS