Specijalna bolnica “Ozren” dobila savremeni sanitet

Specijalna bolnica „Ozrenˮ u Sokobanji dobila je novo sanitetsko vozilo od Ministarstva zdravlja.

Vozilo omogućava kompletan bezbedan transport pacijenata do drugih bolnica. Imamo veliki broj pacijenata koji zahteva preglede i lečenje na tercijarnom nivou, tako da nam je novo sanitetsko vozilo bilo neophodno. Vozilo je opremljeno i kardiološkom stolicom i bezbedno možemo da pratimo pacijente sa pogoršanjima srčanih bolesti do Niša do kardiologije, naglašava dr Gordana Antonijević, direktorka bolnice.

Značaj koji novo sanitetsko vozilo ima za zdravstvo u Sokobanji istakao je i zamenik predsednika opštine Vladimir Milovanović i dodao da se nada da će u budućem periodu bolnica „Ozrenˮ biti uređena.

 U proteklom periodu smo dobili sanitet koji je pripao Domu zdravlja, a ovog puta Specijalnoj bolnici ‘Ozren’. Mnogo me raduje činjenica da smo poslednjih nekoliko godina, a tiče se zdravlja, skočili u odnosu na zdravstvene ustanove u regionu. Država misli o našem zdravstvenom sistemu, tako da očekujemo još dosta nove opreme. A lokalna samouprava se zalaže da izađe Specijalnoj bolnici ‘Ozren’ u susret, da ovaj objekat koji je sinonim Sokobanje u narednom periodu uredimo, rekao je Milovanović.

izvor i foto: Sokopres