Sportske igre mladih održane u Sokobanji

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih posetio je Sokobanju, treću godinu zaredom.

Na otvaranju Igara u Sokobanji, pored velikog broja mališana i njihovih roditelja i trenera, okupili su se i brojni gosti. Njih je, između ostalih, pozdravio Miloš Krstić, direktor SRC „Podina“, koji se zavhalio menadžmentu SIM Srbije na tome što je i ove godine Sokobanju uvrstio na listu gradova koje će posetiti Karavan radosti i prijateljstva.

Zahvaljujući Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih, u Sokobanji se sve više dece rekreativno bavi sportom, što je i cilj ove manifestacije. Igre su svakako doprinele tome da Sokobanja postane središte regiona i mesto gde se rađaju nova prijateljstva dece iz cele Srbije, budući da na takmičenja u našem gradu iz gosdine u godinu dolazi sve više ekipa iz Bora, Negotina, Knjaževca, Zaječara, Niša, Prokuplja i drugih gradova,

istakao je Krstić.

U znak zahvalnosti za višegodišnju odličnu sradnju, Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja, uručio je Ivani Jovanović, predsednici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, specijalnu plaketu za doprinos promociji Sokobanje, dok je ona njemu uzvratila sličnim gestom uručivši mu povelju za doprinos razvoju Igara.

Posebno mi je drago što smo i ove godine mi, Sokobanjci, svedoci čarolije i radosti koju deci donose Dunav osiguranje Sportske igre mladih. Posebna vrednost ove manifestacije je u poruci koju ona prenosi našim mladima: da su zdrav život i drugarstvo ono što nam je u životu najvažnije,

naglasio je Isidor Krstić.

Mladi iz ovog dela Srbije takmičili su se u desetak disciplina, a u učesnike turnira u košarci i odbojci podrškom su oduševili Vanja Grbić, legenda odbojke i Stefan Birčević, trofejni košarkaški reprezentativac.

Na Sportskim igrama mladih u Sokobanju učestvovali su i takmičari iz Zaječara, a dok ne budu objavljeni rezultati u svim sportskim disciplinama,prenosimo samo ono što smo uspeli da saznamo.

Naš Janko Mladenović, član TK AS TIMOK , trijumfovao je u tenisu u kategoriji dečaka do VIII razreda i plasirao se u veliko finale.

Osim Janka, u državnom finalu gledaćemo sve one kojima je maskota Viktor oko vrata okačio zlatne medalje.

Karavan radosti i prijateljstva posetiće još dva grada u Timočkoj Krajini, Majdanpek 6. jula i Kladovo 7. jula.

Nakon nacionalnog finala u Beogradu, koje bi trebalo a bude održano u avgustu, završnica igara mladih iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine trebalo bi da bude, kao i ranijih godina, u Splitu.

foto: SIM/S.Cvetkovic