Sportske igre mladih Srbije i u Zaječaru

Stanica „Karavana radosti“ Sportskih igara mladih i ove godine je Zaječar.

Igre su zvanično otvorili Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije i pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara zadužen za omladinu i sport Milan Stanković. Otvaranju su prisustvovali i Zorica Mijatović, sportski direktor i koordinator SIM Srbije, Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara i Vice Lalić, direktor Sportske hale.

Sigurna sam da mnogi od vas znaju da Sportske igre mladih šire prijateljstvo, bore se za osmehe dece. Poznato je da ste svi pobednici Sportskih igara mladih, s obzorom na to da pobeda nije priorite,

rekla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije u obraćanju mališanima.

U okviru ovogodišnjih sportskih igara, učesnici su se u Sportskoj hali na Kraljevici takmičili u malom fudbalu, rukometu, šahu i uličnoj košarci „tri na tri“.

Pobednici takmičenja iz gradova širom Srbije, koji se besplatno takmiče u deset sportova, stiču pravo da predstavljaju svoj grad na Državnom prvenstvu u Beogradu od 23. do 29. jula, gde će pobednici ostvariti pravo da putuju krajem avgusta u Split, na veliko Međunarodno finale.

Sportske igre mladih u Srbiji održavaju se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, prijatelja, donatora.