Srbija u serijalu Nacionalne geografije „Evropa odozgo“

Sredinom septembra, ekskluzivno na kanalu Nacionalna geografija: nova sezona dokumentarnog serijala “Evropa odozgo”. Novi ciklus počinje epizodom koja je posvećena Srbiji. Ceo svet saznaće više o našoj bogatoj kulturi, prirodnim lepotama koje oduzimaju dah, ali i savremenim inženjerskim dostignućima.

Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji, naša zemlja biće prikazana kao nikada do sada, uz neverovatne snimke iz vazduha, ali i kroz priče ljudi.

Milana Petrović glavni i odgovorni urednik izdanja Nacionalne geografije za Srbiju, istakla je da su uvek vredni i imaju novo izdanje za avgust u kome je priča o napretku novih tehnologija, priča o proučavanju Stounhendža, tekst o klimatskim promenama i Indiji. Napominje da je otvoren i foto-konkurs za sve koji se bave fotografijom i vole je. Konkurs je otvoren do 31. avgusta 2022. godine.

Kako je istakao producent Dragan Trifunović, najjači utisak ostao je posle snimanja Zasavice i kanjona Uvca. Zasavica je neobična priča o jedinstvenoj farmi magaraca, o najskupljem siru na planeti. Snimanje beloglavih supova ispod hranilišta na Uvcu.

„Snimanje Sinagoge je bilo interesantno, kao i snimanje na Golupcu, gde su se tokom snimanja promenila četiri godišnja doba”, rekao je Dragan Glišović.

„Dugo sam u ovom poslu, snimao sam po svetu, a Srbija je jako lepa zemlja i odozgo i odozdo, ali je odozdo jako prljava i trebalo bi da povedemo računa o prirodi”, istakao je Dragan Trifunović.

Kako je rekao Dragan Glišović, premijera emisije o Srbiji u okviru serijala „Evropa odozgo”, očekuje se 18. septembra 2022. godine.

preuzeto: RTS